Suojelemme Stansvikia

Toimeenpano keskeytetty ja kielletty

Helsingin hallinto-oikeus 2.1.2024

Kaupunki ilmoitti 2.11.2023 töiden toistaisesta keskeytyksestä. Helsingin hallinto-oikeus antoi 2.1.2024 toimeenpanokiellon, joten rakennustöitä ei voida jatkaa ennen uusia hallinnollisia päätöksiä. Pysymme luonnollisesti valmiudessa kunnes Stansvik virallisesti suojeltu.

Kamppailu Stansvikin puolesta

Valppaus!

Hakkuut jatkunevat

Miten osallistua metsän suojeluun!

Hiljainen alkuviikko 30.10.-1.11.

Aktivistit valmiudessa mutta hakkuut eivät jatkuneet. Metsänkaadon monitoimikone oli jyrännyt uhanalaisen ja suojellun noron—pienen ajoittain pintamaassa valuvan puron—läpi, jota tutkitaan tällä hetkellä. Tämä keskeytti rantakaistaleen hakkuut toistaiseksi. Muilla alueilla hakkuita saatetaan jatkaa edelleen. Keskiviikkona järjestimme mielenosoituksen Senaatintorilla.

Hakkuut jatkuivat perjantaina 27.10.

Mielenosoittajat kiipesivät puihin aamulla ennen hakkuiden alkamista ja myöhemmin hakkuukoneen päälle estäen sen toiminnan. Työntekijöiden mukana Stansvikiin saapui kymmenen partion poliisisaattue turvaamaan hakkuita, vaikka luontoarvoihin vetoavan hallintopakkohakemuksen sekä hakkuista tehdyn rikosilmoituksen käsittely on vielä kesken. Yhtä Helsingin vanhimmista metsistä järsitään tällä hetkellä maan tasalle moottorisahoin.

Hakkuut alkoivat torstaina 26.10.

Hakkuut alkoivat, ne pysäytettiin hetkeksi ja aloitimme mielenosoituksen. Poliisi saapui turvaamaan luontotuhoa, jota toteutettiin erittäin turvattomassa ympäristössä piittaamatta työturvallisuudesta taikka turvaetäisyyksistä.

Metsässä kaadettiin puita vaarallisesti monitoimikoneella, vaikka kymmeniä sivullisia ja mielenosoittajia oli koneen turvaetäisyyden sisäpuolella. Tänään koneessa lukeva turvaetäisyys on peitetty teipillä. 👀 On absurdia, että mielenosoittajia otetaan kaikin voimin kiinni laillisesti ja eettisesti kyseenalaisten hakkuiden estämisestä, mutta kansalaisten perusturvallisuutta ei suostuta takaamaan.

Suunnitellut tiet

Tiemerkkauksia pitkin viikkoja

Maanmittauksia

Maanmittauksia tulevia teitä varten suoritettiin viikoilla 41 ja 42.

#Suojellaan Stansvik

Erilaisten kaupunkilaisten pelastusliike

“Kaupungin oman strategian mukaan arvokkaimmat luontoalueet tulee suojella. Myös kansainväliset monimuotoisuustavoitteet velvoittavat siihen, että luonnonmetsät suojellaan. Me teemme tavallaan täällä sen työn, mikä olisi kaupungin päättäjien velvollisuus. Metsä on nyt julistettu suojelluksi kaupunkilaisten päätöksellä”

Aino, Kaadetaan kaava, ei metsää -kampanjan aktiivi
Osallistu—/toimi!