#suojellaanStansvik #standForStansvik

Vaadimme ikiaikaisen uhanalaisen luonnonmetsän hakkuiden pysäyttämistä ja kestävää kaupunkikehitystä, joka ei edistä luontokatoa.

Hakkuut pysäytetty toistaiseksi! Metsän kaato alkoi torstaina 26.10.2023, erityisluvan tarvitsevasta norosta ja turvallisuudesta piittaamatta. Torstaina 2.11. Helsingin Kaupunki ilmoitti hakkuiden pysättämisestä toistaiseksi. Poliisin ja kaupungin toimintaa tutkitaan poliisin toimesta. Vaikka tällä hetkellä ei akuuttia vaaraa, olemme valmiudessa hakkuiden jatkumiseen. Seuraa tilannetta ja tutustu osallistumisvaihtoehtoihin.
Hakkuunäyttely 5.-12.11.2023

Yhteistaidenäyttely Stansvikin alueella avoinna ympäri vuorokauden. Mukana 24 taideteosta eri taiteilijoilta ja ryhmiltä. Tutustu katalogiin »

Kamppailu Stansvikin puolesta

Valppaus!

Hakkuut jatkunevat

Miten osallistua metsän suojeluun!

Hiljainen alkuviikko 30.10.-1.11.

Aktivistit valmiudessa mutta hakkuut eivät jatkuneet. Metsänkaadon monitoimikone oli jyrännyt uhanalaisen ja suojellun noron—pienen ajoittain pintamaassa valuvan puron—läpi, jota tutkitaan tällä hetkellä. Tämä keskeytti rantakaistaleen hakkuut toistaiseksi. Muilla alueilla hakkuita saatetaan jatkaa edelleen. Keskiviikkona järjestimme mielenosoituksen Senaatintorilla.

Hakkuut jatkuivat perjantaina 27.10.

Mielenosoittajat kiipesivät puihin aamulla ennen hakkuiden alkamista ja myöhemmin hakkuukoneen päälle estäen sen toiminnan. Työntekijöiden mukana Stansvikiin saapui kymmenen partion poliisisaattue turvaamaan hakkuita, vaikka luontoarvoihin vetoavan hallintopakkohakemuksen sekä hakkuista tehdyn rikosilmoituksen käsittely on vielä kesken. Yhtä Helsingin vanhimmista metsistä järsitään tällä hetkellä maan tasalle moottorisahoin.

Hakkuut alkoivat torstaina 26.10.

Hakkuut alkoivat, ne pysäytettiin hetkeksi ja aloitimme mielenosoituksen. Poliisi saapui turvaamaan luontotuhoa, jota toteutettiin erittäin turvattomassa ympäristössä piittaamatta työturvallisuudesta taikka turvaetäisyyksistä.

Metsässä kaadettiin puita vaarallisesti monitoimikoneella, vaikka kymmeniä sivullisia ja mielenosoittajia oli koneen turvaetäisyyden sisäpuolella. Tänään koneessa lukeva turvaetäisyys on peitetty teipillä. 👀 On absurdia, että mielenosoittajia otetaan kaikin voimin kiinni laillisesti ja eettisesti kyseenalaisten hakkuiden estämisestä, mutta kansalaisten perusturvallisuutta ei suostuta takaamaan.

Suunnitellut tiet

Tiemerkkauksia pitkin viikkoja

Maanmittauksia

Maanmittauksia tulevia teitä varten suoritettiin viikoilla 41 ja 42.